WARNING! The forum will only function when logged in, otherwise you WILL get an error! I am sorry for the trouble. Please login here to use the (dutch) forum about chastity.

Laatste blogs

Forum problemen?

Please prove you are human!

Who's online

We hebben 41 gasten en geen leden online

Laatste topics

Topic-icon Wat is kuisheid en welke vormen zijn er?

  • lise
  • lise's Profielfoto Onderwerp Auteur
  • Offline
  • Website Admin
  • Website Admin
Meer
12 jaren 7 maanden geleden #186 door lise
Seksuele onthouding heeft twee verschillende vormen:
1. Je legt jezelf seksuele onthouding op (een partner speelt hierbij geen rol);
2. Iemand anders legt je kuisheid op (de partner speelt hierbij wel een rol).

Seksuele onthouding kan op een aantal verschillende manieren:
1. Zonder hulpmiddelen;
2. Met hulpmiddelen (bijvoorbeeld een kuisheidsgordel, piercings e.d.)

In (BD)SM-spelvormen kan onthouding een rol spelen. De sub of slaaf wordt door de Dominant(e) een verbod tot klaarkomen opgelegd voor een bepaalde of onbepaalde periode. De sub kan dus wel klaarkomen, maar de gewilligheid hieraan te gehoorzamen is groot en zal de sub zich in de meeste gevallen hieraan houden. Dergelijke onthoudingsopdrachten zijn een onderdeel van het spel, en voeren niet de boventoon.

Het onthoudingsaspect kan ook verder op de voorgrond treden als beide partners dit een spannend element vinden om hierin verder te gaan. Dit kan een stap zijn om tot de aanschaf van een kuisheidsgordel over te gaan. Nu werkt de onderdanige niet 'vrijwillig' meer mee, maar er zit volledige dwang achter deze vorm van kuisheid. Het is belangrijk te vermelden dat het hier gaat om vrijwillige dwang. Het klinkt dubbel, maar ik leg het hieronder even uit:

Vrijwillige dwang betekent hier dat de onderdanige in beginsel in volledige vrijwilligheid zich onderwerpt aan de Dominant(e), en zich dus bewust in de positie plaatst dat hij of zij een kuisheidsgordel draagt die hij of zij zelf niet open kan maken. De sub accepteert de consequenties die voortkomen uit zijn of haar onmacht door de kuisheidsopsluiting. Als de Dominant(e) met de sleutel vertrokken is voor bijvoorbeeld een week, dan kan de onderdanige alleen vrij komen op een vrij omslachtige (en spelbrekende manier). Denk hierbij bijvoorbeeld aan de reistijd die overbrugd moet worden.

Dit kan bijvoorbeeld in een noodsituatie zijn, bijvoorbeeld als de onderdanige zijn of haar stopwoord gebruikt of lichamelijke problemen ondervindt door de opsluiting in zijn of haar kuisheidsgordel. Er moet wel écht iets aan de hand zijn om een dergelijk BDSM-spel met een stopwoord te onderbreken. Het is op zo'n moment belangrijk om er samen over te praten wat er precies (onverwacht) verkeerd is gegaan en het spel mogelijk voort te zetten of opnieuw te beginnen.

Let er op dat seksuele onthouding zonder kuisheidsgordel niet moeilijker of makkelijker is dan mét kuisheidsgordel. Langdurige opwinding zonder kuisheidsgordel, dus bij mannen met de volledige vrijheid tot het hebben van een erectie, kan bij langdurig 'teasen' snel opbreken (teasen is seksueel opwinden). 'Blauwe ballen' bij mannen kan hierbij sneller optreden dan bij opsluiting in een kuisheidsgordel. Blauwe ballen is een uitdrukking die vaak wordt gebruikt als een man langdurig en hevig seksueel opgewonden is, dat de balzak pijn gaat doen. Deze pijn kan onvoorstelbaar hevig zijn, en is absoluut niet iets om te onderschatten.

Seksuele onthouding mét kuisheidsgordel is een totaal andere vorm van kuisheid dan zónder kuisheidsgordel. Beide vormen van kuisheid zijn op hun eigen manier moeilijk, maar totaal verschillend van elkaar. Het is meer de voorkeur van de spelvorm die gekozen wordt tot het wel of niet aanschaffen van een kuisheidsgordel. Als er gekozen wordt voor opsluiting in een kuisheidsgordel, dan kan de sub tot het uiterste gedreven worden met teasen. De sub kan wel zijn of haar geduld en beheersing verliezen, maar kan hier dan niets mee. Dit is voor sommige Dominante(n)(s) een smulmoment. <!-- s:) --><img src="{SMILIES_PATH}/icon_e_smile.gif" alt=":)" title="Lach" /><!-- s:) -->

Seksuele onthouding zónder kuisheidsgordel kan andere vormen van (vrijwillige) dwang hebben. De sub moet bijvoorbeeld iets ondergaan wat hij of zij écht niet leuk vind, dus geen straf die de sub eigenlijk stiekem erg lekker vindt. Een voorbeeld van een consequentie aan het onverantwoord klaarkomen kan zijn dat deze wél een kuisheidsgordel moet gaan dragen, terwijl de sub hier echt een enorme hekel aan heeft. Dan is de opsluiting in kuisheidsgordel voor de sub geen kick, maar wel voor de Dominant(e). Het toepassen van een kuisheidsgordel kan dus ook puur een vernederingsaspect binnen een spel zijn.

Later zul je in dit forum ook een topic over 'teasen' tegenkomen, zowel toegepast op kuisheid zonder gebruik van een kuisheidsgordel en mét gebruik van een kuisheidsgordel.


Dit bericht is alleen ter verstrekking van informatie en niet een opening voor discussievoering. Discussies worden gevoerd in het [e-url=http://www.ignisbdsm.nl/forum/viewforum.php?f=18]Gesloten-Forum[/e-url] en hier is registratie vereist. Je kunt, als je je niet wilt registreren ook een discussie openen in het sub-forum [e-url=http://www.ignisbdsm.nl/forum/viewforum.php?f=11]Open-Discussie[/e-url]. Vertel in je bericht dan even op welk topic je reactie betrekking heeft.

Het onschuldige meisje dat alles bijbeent :)

Gelieve Inloggen of een account aanmaken om deel te nemen aan het gesprek.

Tijd voor maken pagina: 0.118 seconden